טיפול רגשי לילדים

ישנם מקרים בהם הורים מספקים לילדיהם תמיכה רחבה המאפשרת להם להתמודד עם המציאות בדרכים שונות. מאידך, ישנם מקרים בהם הסיוע של ההורים לא ממש מספיק ויש צורך בהתערבות חיצונית. אותם ילדים חווים מצוקה המשפיעה על ההתפתחות התקינה שלהם ומחייבת מעורבות של מומחה בתחום. במקרה בו חל שינוי אצל הילדים, ההמלצה היא להגיע למומחה בתחום טיפול רגשי בילדים.

מהם הסימנים המעידים על טיפול

קיימים שני סוגי טיפולים עיקריים

ניתן להבחין בין שני סוגי טיפולים עיקריים המתקיימים ביום ובשעה קבועה.

טיפול דינאמי

במסגרת הטיפול המטפל מנסה לעבד ביחד עם המטופל את הקשיים על מנת להביא לסיומם תוך אפשרות של התבוננות שונה על הסיטואציות בחייו. אם למשל מדובר בילד שהוריו נמצאים בהליך גירושין, הרי הטיפול יהיה מבוסס על מסקנות שונות וניסיון לשנות את דרך הפעולה.

טיפול קוגניטיבי-התנהגותי

במידה וההורים מבחינים כי הילד סובל מסיפטומים שונים כמו למשל חרדה או סירוב לישון לבד, הרי יש חובה לבחון את ההתנהגות באמצעות הגעה לטיפול. במסגרת הטיפול המטפל מתמקד בשינוי ההתנהגויות הפוגעות בילד.

חשיבות מעורבות ההורים

אחת השאלות אשר הורים רבים שואלים במסגרת טיפול רגשי בילדים היא מתי הם נכנסים לתמונה. על מנת לאפשר הצלחה מלאה בטיפול יש לציין כי ההורים הם חלק בלתי נפרד מהטיפול ועליהם להיות מעורבים בכל ההליך. התוכנית נבנית ביחד עם ההורים ועליהם לעקוב אחר התוכנית במטרה להבחין בשינוי בהתנהגות של הילד. על מנת לעקוב בצורה מסודרת אחר התוכנית ההמלצה היא לקבוע פגישה מסודרת עם המטפל אחת לשבוע בה ניתן להתעדכן בקצב התקדמות הטיפול.

טיפול אצל המומחים בתחום

על מנת להבטיח את הצלחת הטיפול יש להגיע למקום השם דגש על איכות המטפלים כגון שערי הצלחה.

טיפול בלחץ נפשי