ייעוץ פיננסי
הבנק התקשר והודיע שהצ'ק שמסרת לא כובד? אף אחד לא ישמח לקבל הודעה על צ'ק חוזר, ולא תמיד נדע אם הצ'ק עלול להיות בעייתי, אך בכל זאת הנכם שואלים את עצמכם: מהם הסיבות לכך שהצ'ק לא אושר? כיצד אוכל למזער את הסיכויים שתרחיש כזה לא יקרה?
ריכזנו עבורכם סיבות אפשריות לצ'קים חוזרים:
סיבות טכניות- תאריך שגוי, חתימה מוזרה, שינוי שמו של המוטב או ביטול הצ'ק ע"י בעליו.
חשבון מוגבל- בעל הצ'ק הוזן במערכת כלקוח עם חשבון מוגבל
צ'ק ללא כיסוי- סכום הצ'ק הנקוב גבוה מהיתרה או מהמסגרת ואין לו כיסוי.
צ'ק לא תקין- הצ'ק מזוייף או גנוב
הגבלה מגורם חיצוני- רשות האכיפה והגביה הפעילו נגד בעל הצ'ק הליכי גביה
מה ניתן לעשות במקרה של צ'קים חוזרים?
התרחיש הוא ללא ספק מקומם, אך התופעה הינה שכיחה ואפשר להישאר אופטימיים.
גם במקרה של צ'ק חוזר, ניתן לחזור למוטב ולהתייעץ עם מומחה לעניינים פיננסים.
יועץ יוכל לעבור על כל החשבונות, לבדוק נתונים, לשמוע איכן הם ההוצאות הכבדות אותם אפשר לשנות או להוריד ובעיקר, יועץ פיננסי יקשיב לך ולצרכיך וידע להדריך כיצד ניתן לפעול שלא יהיו עוד תקריות לא נעימות של צ'קים חוזרים.
מינוס בבנק? זה לא הסוף
מינוס בבנק הוא מקרה שכיח אצל לא מעט אנשים במדינתנו. יוקר המחיה אינו מאפשר לנו לחיות ביד רחבה, יש צורך לחסוך ולנהוג בחכמה.
ובכל זאת, כיצד יכול להיות מקרה של אנשים שעובדים ללא הפסקה ובכל זאת המינוס רק גדל וגדל, וחלקם אפילו לא יכולים לקנו מוצרי בסיס כמו אוכל ומוצרי תינוקות. מצב כזה מתסכל והוא כמו בור שנראה כי אי אפשר לצאת ממנו. לפעמים, המשכורת שאתם מקבלים היא בסדר גמור. אך הבעיה היא ללא ספק בניהול הכספי שלכם. מה עושים במקרה כזה?
גם למקרה כזה יש יועצים פיננסים מומחים שיעשו בדיקה רחבה בנוגע לכל ההוצאות המשפחתיות במשך החודש, הם יבדקו את החשבונות לעומת תזרימי הכספים. יראו איפה אתם מבזבזים הרבה ואיכן ניתן לשפר. ובמאמץ לא קטן של יועץ הכלכלי ושלכם, גם אתם תוכלו לצאת מהבור אליו נכנסתם ולהפוך את המינוס לפלוס. אז אפשר להישאר אופטימיים.
ולסיכום- לא חייבים לחכות לרגע האחרון, ברגע שאתם רואים שהמצב נהיה קצת לחוץ ואינכם מבינים לאיפה זורם הכסף שלכם, זה כבר הזמן לפנות ליועץ כלכלי (יועץ פיננסי) שיעזור לכם וילווה את דרכיכם עד להצלחה ואף חיסכון להמשך הדרך.
שיהיה בהצלחה!