כאב גב תחתון

כאבי גב תחתון:

כאב גב תחתון- כיצד נוכל לזהות אותם ואת חומרת הכאבים הדורשים טיפול?

כאבי גב יכולים להופיע באופן פתאומי או הדרגתי, יכולים להיות חדים, מתמשכים או עם הפוגות, ממוקדים או מוקרנים. כאבי גב תחתון סטנדרטים יהיו לרוב קלים ויעברו תוך ימים ספורים, אצל מיעוטים- כאבי גב התחתון יהיו למטרד קשה וממושך הזקוק לטיפול מונע מתמשך. כדאי להתייחס ברצינות לכל כאב גב ולשמור על עצמינו כדי שלא נהפוך את הכאבים לכרוניים-טיפול בבעיות גב כרוניות עלול להמשך זמן רב ולהיות לא נעים כלל.

שכיחות כאבי הגב התחתון:

סובלים מכאבי גב תחתון? כמעט כל אחד יסבול מכאבי גב לפחות פעם אחת בחייו. כאבי גב תחתון מהווים את הסיבה השכיחה ביותר לאחר מחלת השפעת, שבגינה פונה אדם לקבלת לעזרה רפואית.

הגב התחתון פגיע כל כך כיוון שהוא תומך ברוב משקל גופנו. כאבי גב תחתון פוגעים בקרוב ל85% מהאנשים במהלך חייהם. ברוב המקרים מקור הכאבים הוא נזק קל לשרירי הגב התחתון והכאבים יחלפו גם ללא כל טיפול.

כיצד ניתן לטפל בכאב שכיח וקליל?

במצב קל של כאבי גב אמצעי הטיפול הוא המשך פעילות ושמירה על שגרה. כמובן, יש צורך להיזהר לא להחמיר את הנזק, אך אין צורך להיות מרותקים למיטה.

עמוד השדרה בנוי מחוליות נפרדות, כשביניהן מבנים מורכבים הגמישים בחלקם. המבנים נקראים דיסקים. כל שתי חוליות בעמוד השדרה מחוברות במפרקים, מחוזקות ברצועות ובמעטפות ונתמכות על ידי המערכת השרירית. בין גוף החוליה לחלקה האחורי נמצאת תעלה שבסיסה בגולגולת וסופה בעצם הזנב. בתוך תעלה זו נמצא חוט השדרה המשמש כגוף המקשר בין המוח לשרירים הרצוניים וכגוף המקבל אינפורמציה מהסביבה. כאב גב תחתון יכול לנבוע מפגיעה בכל אחד מהמבנים הללו ועשוי להיות מושפע ממצבים נוספים כגון עייפות, מתח נפשי ומחלות כלליות.

כיצד ניתן לעזור לעצמינו?

נוכל לעזור לעצמינו במניעת כאבי גב על ידי פעילות מתונה כגון הליכה וכושר קליל- הליכה כל ערב תשמור על בריאותינו ותסייע בכאבי הגב.

טיפול נוסף-טיפול אורתופדי  

בנוסף לכושר וההשתדלות שלנו, יש עוד דרך לטפל בכאבי הגב והוא דרך טיפול אורתופדי הדומה לטיפול בפגיעות אורתופדיות אחרות: תרופות להקלת הכאב ונוגדי דלקת. מומלץ ביותר להוסיף תרגול פיזיותרפי, אפוסתרפיה, התעמלות פילאטיס ושוב, כושר. מסאז'ים וטיפול מתמשך בקליניקות המיוחדות לכך, יכולות למנוע כמעט לחלוטין את בעיית כאבי הגב.

ישנם מקרים המחייבים פנייה מיידית לרופא והם: כאב המלווה בחום, חולשה על השרירים ואיבוד שליטה בסוגרים. לאחר וניסיתם לטפל בעצמכם בכל הדרכים ואינכם רואים שיפור-גשו לטיפול רפואי להמשך הטיפול.

שחייה טיפולית