תחנת מוניות פתח תקוה
כל אחד מאיתנו חווה לא פעם סיטואציה בו הוא עמד ליד הכביש וחיכה למונית באמצע הלילה, כל רצונו היה להגיע בבטחה הביתה. עצרו מספר מוניות לידו אך כולם התווכחו איתו על המחיר ולא הסכימו לקחת אותו בהתאם לתקציב שדרש. אז איך באמת בונה תחנת מוניות בפתח תקווה את המחירון שלה? איך בכלל נקבע מחיר נסיעה במונית כלשהי?
אחת הבעיות הקשות ביצירת מחירון אחיד לנסיעה במונית ספיישל היא התלות הרבה של המחיר בגורמים שונים, כגון עומס התנועה, שעת הנסיעה, כמות הנוסעים, ההיצע שעומד בפני הנהגים, אורך הנסיעה ועוד. כל אלה יכולים להשפיע על כדאיות הנסיעה עבור הנהג. למשל, נסיעה ארוכה תהיה מועדפת על פני נסיעה קצרה, עבור נהג המונית, שכן עבור נסיעה ארוכה הוא ירוויח יותר. בנסיעה בכביש פקוק נשרף הרבה יותר זמן ודלק ולכן נסיעה זו אמורה להיות יקרה יותר מנסיעה באותו קטע דרך בזמן פקוק פחות. כמו כן גם נסיעת לילה מתומחרת שונה מנסיעת בוקר שכן הנהג בוחר לעבוד במקום לישון כמו כולם.
הגורמים אשר משפיעים על המחיר של הנסיעה הם, בראש ובראשונה המונה. כל מי שנסע אי פעם במונית מכיר את המושג. מונה הוא מכשיר, אשר מודד את אורך הדרך, ועל פי מדידה זו קובע את המחיר. המונה פועל לפי תעריף אחיד שכולל מחיר התחלתי עבור נסיעה (עוד לפני שלחצנו על הגז בכלל), וזאת כדי שגם אם תהיה נסיעה קצרה, ירוויח הנהג סכום מנימלי בעבור השירות. בנוסף, לאופציית ההזמנה בטלפון מונית מ- תחנת מוניות גדולות בפתח תקוה, היא כמובן אופציה שמייקרת את הנסיעה בעוד מספר שקלים. גם ההבדל בין יום ללילה משנה את המחיר, כאמור בלילה יותר יקר לסוע במונית. בנוסף נסיעות מיוחדות כמו כניסה ויציאה משדה התעופה או נסיעה בכביש אגרה תגרור עלויות שיתבטאו אף הם במחיר הנסיעה. נושא נוסף שמשפיע על מחיר הנסיעה, הוא כמות נוסעים בנסיעה אחת. במקרה של יותר מנוסע אחד יכול לדרוש הנהג תוספת עבור כל נוסע מעל גיל שש.