חינה מרוקאית
סקירה של טקס החינה המרוקאית:
כדי להבין במעט על מדובר כאשר אנחנו מוזמנים לאירוע כמו חינה מרוקאית, כדאי להתחיל מסקירה של מקורות המנהג. באופן כללי, טקסי חינה למיניהם, מגיעים אל התרבות היהודית המזרחית מארצות המזרח. שם, היה נהוג לערוך מסיבה עבור החתן והכלה עוד לפני החתונה. החינה היהודית, קבלה השראה מהתרבות במקום עד שהתעצבה לאירוע בפני עצמו. חינה מרוקאית נערכה באופן כזה- הכלה הייתה יוצאת אל המקווה כאשר היא מלווה בחברות ובנות משפחה. הליווי למקווה נערך על ידי שירה וריקודים וכיבודים שונים למלוות. לאחר הטבילה (שנערכת יום לפני החתונה) הייתה הכלה מובלת בשירה לבית הוריה. שם, נערך אירוע החינה עצמו. בשירה, ריקודים ועוד, נמרחת תערובת חינה על הידיים של החתן והכלה וקהל האורחים יושב לאכול.
מאפייני טקס חינה מרוקאית:
חינה מרוקאית כיום נערכת על פי מה שהיה נהוג אז עם שינויים למיניהם. ראשית, כיום חינה מרוקאית לא נעשית בצמוד לחתונה אל במרווח מסוים של זמן. כמו כן, חינה מרוקאית כיום היא הרבה פעמים חלק ממסיבת האירוסים. חינה מרוקאית היא אירוע שסופג הרבה מאד מתרבות מרוקו. כדי להפיק חינה מרוקאית מוצלחת, חייבים להשקיע במרכיבים כמו – מוזיקה מתאימה, אוכל מרוקאי ומעל לכל- תלבושות מתאימות לחינה מרוקאית.
תלבושות של חינה מרוקאית:
תלבושות של חינה מרוקאית מולבשות היום לפעמים רק לפני טקס החינה עצמו, לאורך כל הטקס ואולי אפילו ללא תלבושות. כאן חשוב לציין עד כמה חשוב להשקיע במרכיב כגון תלבושות לחינה. בסופו של דבר מדובר במנהג יפה שיש להתאמץ ולא לוותר עליו. תלבושות לצורך חינה מרוקאית מכניסות לאווירה ומבהירות היטב באיזה אירוע מדובר. תלבושות לחינה מרוקאית עשויות בדים מבריקים, יוקרתיים ובצבעים חזקים מאד. לעיתים רבות תשולבנה בהן אבנים ואפקטים נוספים.
מנהגים נוספים כחלק מטקס של חינה מרוקאית:
מנהג יפה ביותר הנהוג כחלק מטקס של חינה מרוקאית הינו חלופת המתנות. כך, הורי הכלה מעניקים לחתן מתנה מיוחדת מהם ואילו הורי החתן מעניקים לכלה מתנה מיוחדת מהם. כך, נוצר חיבור חשוב בין המשפחות שמוסיף ותורם גם לקשר שבין החתן והכלה.