עיקול מטלטלין

עיקול מטלטלין ברישום        

עיקול מטלטלין הוא תהליך המשמש כאמצעי להחזרת חוב כספי במידה ואין ביכולת החייב לעמוד בתשלום, והוא מהווה אחד מהסנקציות הידועות בהליכי הוצאה לפעול.

עיקול מטלטלין ברישום: לשכת ההוצאה לפועל שולחת בעל תפקיד שמגיע לביתו של החייב, בו הוא מבצע רישום של המיטלטלין בבית. בסיום ההליך, בעל התפקיד ממנה את אחד הנוכחים בבית ל"נאמן מטלטלין", מרגע זה, חל איסור על הוצאת המיטלטלין מהבית.

עיקול מיטלטלין ברישום הוא הליך הקודם לעיקול הרכוש בעתיד. לאחר העיקול ברישום, הוצאת רכוש מהבית תהיה עבירה פלילית.

 

עיקול מטלטלין ברישום הוא אינו חובה על פי החוק, אך הוא הפך למנהג. בתחילה יבוצע עיקול ברישום של המיטלטלין בבית החייב, ורק במקרים בהם לא ייעשה כל סוג של הסדר תחילת תשלום חוב, יבוצע הליך מימוש העיקול והוצאת המיטלטלין. הזוכים יודעים כי הליך העיקול בבית החייב נועד כדי לנסות לגרום לחייב להימנע מהליך קיצוני ופולשני ולהגיע להסדר בגין החוב. הזוכה יודע כי לא לרוב לא יכסו מכירת המיטלטלין את הוצאות העיקול, ובשל כך במרבית המקרים, אף יגדל החוב כתוצאה מעלות ההוצאה של ביצוע העיקול.

נוטריון ביטוח לאומי

על פי תקנות ההוצאה לפועל:

רק פקידי לשכת ההוצאה לפועל המקומית, רשאים לבצע עיקולים של מטלטלין ברישום. אך ניתנת האפשרות בה המוציא לפועל רשאי להטיל על בעל תפקיד בהליכי ההוצאה לפועל לבצע את הפעולה.

לאחר עריכת עיקול ברישום, אם החייב עדיין לא החל להסדיר את חובו, הזוכה רשאי לבקש את הוצאת המיטלטלין המעוקלים. כלומר, העיקול יהפוך מרישום על הנייר, לעיקול בפועל. מכאן, הדרך קצרה למכירת המיטלטלין.

 

מוגבלות של בעל התפקיד:
בעל התפקיד מוגבל מבחינת גובה החוב ועיקול המיטלטלין, הוא אינו רשאי להוציא רכוש השווה יותר מערך החוב. כמו כן, החוק מגביל עיקול מיטלטלין המשמשים את החייב ובני משפחתו מבחינה בסיסית לקיום אורח חייהם.

לאחר ביצוע עיקול מטלטלין ברישום, החייב מקבל ארכה נוספת של 14 יום כדי להסדיר את חובו. אם החייב לא החל להסדיר את חובו בזמן זה, הזוכה יוכל להוציא את המיטלטלין המעוקלים.

 

מטרת העיקול ברישום: 

עיקול ברישום מטרתו הינה להעניק לבעל המיטלטלין מרווח זמן נוסף ולמנוע עוול מיותר. והוא אינו מחייב ביצוע מיידי של עיקול בפועל. כמו כן, מבצע עיקול ברישום פועל על בסיס ההנחה כי החייב גר בבית ולכן תפקידו הינו לבצע את העיקול ברישום ותו לא.

הוא אינו יכול להפעיל את שיקול דעתו ולשמוע לבעלי הבית ודעתם, הוא מחוייב לעשות את תפקידו בכובד ראש ללא התייחסות והתערבות רגשות מצידו.

 

במידה והופיעו בביתכם גורמים המבקשים לערוך עיקול מטלטלין ברישום בביתכם, ממשו את זכויותכם וגשו בהקדם לעורכי דין המומחים בתחום לקבלת ייעוץ משפטי.

גביית צ’קים חוזרים